EGERBEN HALLOTTAM

Minczér Gábor sértegeti és hülyének nézi az egrieket

2021. május 22. - Egerben Hallottam

Minczér Gábor sértegeti és hülyének nézi az egrieket

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy

Mirkóczki Ádám polgármester fegyverhordozója és mindenese, az egykori skinhead Minczér Gábor alpolgármester próbált meg reagálni a Városgondozás Eger Kft-t és a város gazos állapotát érő kritikákra, feltevésekre és ténymegállapításokra.

Szerdán látványosan megrendezett fűnyírást tartottak a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben az EGER TV-nek, ahol a stáb belebotlott Juhász Gézába, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezető igazgatójába és Minczér Gábor alpolgármesterbe, akik nyilatkoztak is.



Juhász Géza az elmúlt 2-3 napban esett esőre fogta a fűnyírás lassúságát és annak hiányát, mivel munkabiztonsági szempontokat kell ilyenkor előtérbe helyezni és nem mellékes az sem, hogy az esőben nyírt fű esztétikailag kifogásolható és az összetapadt füveket a fűnyíró felcsaphatja a házak vagy az autók oldalára, ami miatt többet ártana a munka mint amennyi haszna van.

Juhász Géza úgy nyilatkozott még, hogy amennyiben az időjárás engedi, pünkösd hétvégére végeznek a fűnyírással.
(Halkan jegyzem meg, hogy aztán ott van még a patak meder, lassan a sövények nyírása, a virágültetés...
Hatvanban a múlt héten már kiültettek a város virágait,
Egerben még a tulipánhagymákat sem ásták ki.) 


Minczér Gábor alpolgármester szerint nem az anyagi elvonások okozták a fűnyírás elmaradását, mivel az erre irányuló költségek ugyanúgy be vannak tervezve, továbbá hozzátette hogy szeretnék ha a cég kibővítené a tevékenységét a jövőben. Elmondta, hogy az előző években nem volt az jellemző, hogy a Városgondozás Eger Kft. kiment és a szabadpiacon vállalt volna munkát, de ő és a cég vezetése úgy gondolja hogy a cég profiljába beleillik az hogy a Városgondozás Eger Kft. piaci megbízásokat, bontási és parkfenntartási munkálatokat vállaljon. Természetesen leültek Juhász Gézával és átbeszélték vele, hogy nem szeretnék azt, hogy ezek a munkálatok a város rovására menjenek. Úgy képzelték el, hogy ez plusz tevékenysége lenne a cégnek, amely bevételekből plusz embereket tudna foglalkoztatni a Városgondozás Eger Kft. munkát adva az egrieknek. 

 

Miközben Minczér Gábor a plusz munkákkal plusz bevételeket vízionál, addig április végén Juhász Géza a strand épületének bontásával kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy:

"Örül a felkérésnek, mert az ilyen jellegű megbízások 110 munkatársuk állását biztosítják folyamatosan"

Tehát örül a Városgondozás Eger Kft igazgatója, ha egyáltalán meg tudja tartani a jelenlegi munkatársait és működőképes tud maradni a cég, nem hogy még bővüljön a cég profilja, mert az, ennek fényében minden esetben a város kárára történne.

A város által rájuk bízott strandépület bontási feladatért amíg a hírek szerint 10 millió forintot kapott a cég, annak költsége más hírek és becslések szerint legalább kétszer akkora volt,
az erre irányuló adatigénylésünkre még nem érkezett válasz.


Amíg az EGER TV előtt a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben a fűnyíró traktoron látványosan fel volt szerelve a fűgyűjtő kosár


addig a Városgondozás Eger Kft. hivatalos facebook oldalára feltöltött vagy a város más pontján készült fényképeken már le volt róluk szerelve az:

Lehet, hogy egy kép erről: fa és fű
Nincs elérhető leírás.

Lehet, hogy egy kép erről: Tamás Ferenczy és mosolygás
Ferenczy Tamás,
a Városgondozás Eger Kft. korábbi üzemegység vezetője és 2012-ben az "Év Főkertésze" díjazottja így nyilatkozott erről egy facebook hozzászólásban:

Ahogy a képen is látszik a Kubota fűnyírógépről le van szerelve a gyűjtőtartály. Így az nem gyűjti a levágott füvet, hanem maga mögé dobja ki. Ezzel ugyan a szállítást meg lehet spórolni, de nagyon csúnya a vágáskép, valamint a gyep lesárgul a kaszálék alatt..Igénytelen munkavégzés.....


Az EGER TV kamerája előtt amíg a Belvárosban teherautóra felmarkolták a levágott füvet



addig a város más pontjain otthagyták azt száradni:
Nincs elérhető leírás.

A füvet a cég egy darabig a Baktai úti dögtelep mellé szállította, de az le lett állítva.
Az átrakóra pedig nincs pénzük...


Minczér Gábor nem állt meg az EGER TV-s nyilatkozatánál, hanem az Egerinfo.com nevű házi hírportáljának is adott egy interjút az alábbi címen:

"Minczér: a direkt rosszindulatú „fotelkommentelőkkel” nem vagyok kibékülve"

Minczér Gábor alpolgármester rosszindulatú fotelkommentelőnek nevezi azokat, akik a városvezetést és a Városgondozás Eger Kft-t a város állapota miatt jogos kritikával illetik és a városi állapotokról ténymegállapítást tesznek. Állítása szerint ezek a személyek ferdítik a valóságot, hazudnak és hangulatot keltenek. Minczér Gábor ahelyett, hogy az általa rosszindulatú fotelkommentelőnek csúfolt egriek megállapításaira és közléseire reagálna vagy cáfolná azokat, nemes egyszerűséggel lehazugozza őket.

Ezután a cég védelmében lefutja ugyan azokat a köröket, amiről korábban blogbejegyzés is született ezen az oldalon. Vagyis, hogy "2017-ben és 2019-ben is ugyanilyen rossz volt a helyzet".

 Minczér Gábor alpolgármester a többi mellett egy másik kérdésre is csúsztatással válaszol:



Idézem Minczér Gábor szavait:

"Magam is találkoztam ilyen blogbejegyzésekkel, melyek azt állították, hogy az elmúlt években sem volt több pénz a cégnél, mégis jobb munkát végeztek."


Az Egerben Hallottam blog állítása ezzel szemben ez volt:

"Ahogy láthatják a kedves olvasók, az Egerinfo.com valótlanul állítja azt, hogy 600.000.000 Ft támogatással, túlfinanszírozva működtette volna Forgó János a Városgondozást."

A korábbi évek költségvetési számaival igazoltunk az állításunkat és kiemeltük: 



Az is lényeges, hogy mire reagált ezzel az egerben hallottam blog?



Persze Minczér Gábor alpolgármester az Egerinfo.com-nál mellékelt táblázata sem igazolja a korábbi állításaikat, miszerint 600 millió forintnál több pénze lett volna a Városgondozás Eger Kft-nek előttük, és valamiért nem látszik a táblázatában a cég 2021. év költségvetési támogatása sem, ami a 2019-es költségvetési számokhoz viszonyítva 185 millió forintos megvonást mutat.

 

Nézzük meg, hogy Eger és a Városgondozás Eger Kft. milyen színvonalat hozott korábban:



2017. VIRÁGOS MAGYARORSZÁGÉRT ROZMARING DÍJ
2018. VIRÁGOS MAGYARORSZÁGÉRT JUBILEUMI DÍJ
2018 Legvirágosabb Úti Céljai; 50 000 fő feletti városok (EGER)


A Városgondozás Eger Kft. nem hogy az előző évek szinvonalát nem hozza, de még a kanyarban sincs azokhoz...

Eger, 2021.05.22.

süti beállítások módosítása